Новини

«Москалі-ватніки» та «хитрі бандерівці»Долали стереотипи у Івано-Франківську

Запоріжжя, Луганськ, Одеса, Дніпропетровськ, Харків – Івано-Франківськ. Ні. Це не батл між містами України, як на перший погляд може здатися. Тим паче п’ять на одного - вже звучить несправедливо. То учасники проекту «Єдність у різноманітті: подолання стереотипів та конфліктів, налагодження діалогу між молоддю Сходу, Півдня і Заходу» вже вкотре розвінчували помилкові думки у сприйнятті один одного. Незвичними та водночас цікавими видалися для молоді зі Сходу дні з 28-30 травня. Круглий стіл в Івано-Франківській обласній адміністрації, інтерактивні тренінги, екскурсії по місту та в музей. Кому як не учасникам знати, що подорожі множать нові емоції та відкривають безмежний простір можливостей.

Детальніше...
 

Корупція в україні, як побороти цю хворобу

Тема подолання корупції – дуже актуальна тема на сьогодні, бо в Україні нагально постало питання удосконалення механізмів державного регулювання та проведення соціальних реформ у державному управлінні. Молоді автори діляться своїм баченням щодо нагальних реформ в Україні, намагаються розібратися в причинах корупції, розробити шлях подолання цієї хвороби в Україні.

Детальніше...
 

Впровадження електронного врядування: досвід єс для україни

В цій книзі учасники проекту розмірковують над поняттям електронного врядування, аналізують іноземний досвід, розмірковують про електронне врядування в аспекті євроінтеграційних процесів, пишуть по те чого варто очікувати українцям від електронного врядування, описують вдалий досвід деяких українських громад по впровадженню ел- врядування.

Детальніше...
 

Реформа децентралізації. Досвід інших країн та найкраща модель для україни

Однією з топ-тем в Україні після перемоги Євромайдану є не лише питання війни і миру, а й необхідність проведення наскрізних реформ в багатьох сферах. На те, що для України немає іншого шляху аніж реформування, вказує як потужний тиск громадянського суспільства, міжнародних кредиторів та партнерів, так і небажання влади зіткнутись з новими масовими виступами громадян. Більшість реформ, пропонованих та вже розпочатих в Україні, можна звести до одного, мабуть найпопулярнішого за останній рік, поняття - децентралізація.

Детальніше...
 

Волонтерство як суспільне явище з точки зору активної молоді

Волонтерська діяльність – це дуже широке коло діяльності, яка включає і традиційні форми взаємодопомоги та самодопомоги, і офіційне надання послуг та інші форми громадянської участі. Волонтерська діяльність здійснюється на добровільних засадах та на благо громадськості без розрахунку на грошову винагороду.

Детальніше...
 

Революція гідності та її вплив на державу і суспільство

У цьому році ми вирішили видати брошуру про Революцію гідності. Учасники нашого проекту ділилися своїми рефлексіями з цього питання. Ось деякі з цитат наших авторів:

Детальніше...
 

23-25 травня 2015 р. учасники з Херсонської та Харківської областей відвідали м. Рівне

Молодь обох областей виявила велику зацікавленість у проекті. Загалом серед учасників було 70% дівчат та 30% хлопців. Нам було дуже цікаво також дослідити вік наших учасників. Виявилося, що більшість – це молоді віком від 19 до 25 років, декілька осіб були старшими. Серед бажаючих приєднатися до проекту були здебільшого представники студентської молоді різних направлень (юриспруденція, менеджмент, економіка, соціологія та соціальна педагогіка, політологія, журналістика, філологія, теплоенергетика тощо), але були й ті, хто вже працює – викладачі ВНЗ, молоді держслужбовці, журналісти.

Детальніше...
 

Кам’янець-Подільський зустрів молодь зі Сходу та Півдня

Проект «Єдність у різноманітті» досить стрімко набирає обертів, тому ми продовжуємо руйнувати стереотипи між молоддю Сходу, Півдня і Заходу України. Цього разу учасники обміну із Донецької, Миколаївської та Дніпропетровської областей завітали у королівське місто Кам’янець-Подільський. 22-24 травня активна молодь мала нагоду відвідати міську раду, ознайомитись з діяльністю громадських організацій, прослухати ряд міні-лекцій та інтерактивних тренінгів з використанням новітніх методик та практик. В останній день студенти побачили пам’ятки, якими славиться місто, дізнались, чому його називають одним із семи чудес України.

Детальніше...
 

Майбутнє україни через діалог між владою та суспільством

12 травня 2015 року ГО «Молодіжна альтернатива», Освітній проект «Школа «Політик 3D», ГО «Всеукраїнська агенція інвестицій та сталого розвитку» у співпраці з ГС «Національна молодіжна рада України» та Київським молодіжним центром праці провели круглий стіл на тему :"Майбутнє України через діалог між владою та суспільством"

Детальніше...
 

Зустріч у рамках «Тренінгу для тренерів у сфері молодіжної участі»

9 травня 2015 року учасники проекту Молодіжна Альтернатива Студенти для Парламенту» провели зустріч з 24 молодими людьми з Грузії, Вірменії Латвії та України, які працюють з молоддю та планують навчати молодь брати активну участь в житті своєї місцевої громади.

Детальніше...
 


Сторінка 10 з 36

Відео

English version