Аналітика

Рішення для молодіжної зайнятості: вплив громадянського суспільства в Україні, Грузії та Молдов

Аналітичне дослідження «Рішення для молодіжної зайнятості: вплив громадянського суспільства в Україні, Грузії та Молдові» здійснили ГО «Молодіжна альтернатива» та ГО «Фундація «Відкрите суспільство». Проект отримав підтримку Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства. Його метою є підвищення ролі організацій громадянського суспільства у формуванні та реалізації молодіжної політики зайнятості, яка базувалась би на найкращих практиках сприяння зайнятості молоді в Україні, Молдові та Грузії. Між трьома країнами розпочато діалог про взаємне вивчення політик та інституцій, накопичення ідей, які можуть бути використані урядами цих країн для складання планів дій, спрямованих на сприяння зайнятості молоді.

Детальніше...
 

Що таке Співзалежні стосунки і як вони руйнують наше життя?

Співзалежні відносини аналогічні будь-яким іншим залежностям, наприклад, наркоманії. Чому наркомана дуже тяжко позбавити тяги до наркотика? Тому що, одна ін’єкція героїну за суб’єктивною шкалою задоволення дорівнює трьомстам одиницям, тоді як оргазм дає лише сорок одиниць. Коли їх ізолюють від наркотика, вони часто говорять: «Ви навіть і не уявляєте собі того кайфу, коли я коловся героїном».

Детальніше...
 

Кто владеет информацией – тот владеет миром. Новые угрозы информационных войн

Как известно, именно информация является одним из наиболее действенных  и глубокопроникновенных средств влияния на сложные организованные системы. В рамках социальной системы она рассматривается как определенное сообщение, которое устраняет состояние неопределенности, существовавшее до этого. Но социальная система в сравнении с биологической и технической, способна как к самоорганизации так и к попаданию под влияние внешнего программирования. И если последнее рассматривать в политическом векторе, то реализация такого программирования возможна либо с помощью переубеждения, основанного на рационально-критических аргументах и доказательствах, либо на основе политического насилия (традиционного – физического, и нетрадиционного – в форме информационных, психологических и консциэнтальных войн).

Детальніше...
 

Корупції в Україні настав кінець?

З 1 липня 2011 року законної сили набирають два закони, що регламентують боротьбу з корупцією в нашій державі. Мова йде про Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності за корупційні правопорушення» № 3207-17 від 07.04.2011 та Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції в Україні» № 3206-17 від 07.04. 2011. Дані законодавчі акти визвали чимало дискусій в суспільстві, адже реалії життя в українському народі вже давно вимагали відповідного законодавчого регламентування боротьби з корупцією в нашій державі.

Детальніше...
 

«Голос вопіющого в пустелі» чи демократизація арабських країн?

Останній   місяць  виявився досить неспокійним   у   політичному   плані  для  кількох африканських   країн

Детальніше...
 

Якщо ти чогось дуже хочеш, просто знайди свою стежку і прямуй нею

«Якщо ти чогось дуже хочеш, просто знайди свою стежку і прямуй нею», -  помічник депутата від Республіки Польща до Європейського парламенту Міхала Боні - Катерина Березовська, інтерн МА 2006-2007.

Детальніше...
 

Підвищення рівня зайнятості населення та зниження безробіття в Житомирській області

Проблема зайнятості та можливості працевлаштування була й залишається однією з невідкладних проблем України.

Детальніше...
 

Єдність нації - національна ідея України

У кожен момент нашого життя ми повинні намагатися шукати не те, що нас відділяє від інших людей, а те, що у нас з ними спільного. (Джон Рескін).

Детальніше...
 

АНАЛІЗ СОЦІАЛЬНОГО НАСТРОЮ НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ

У 2010 році за населенням України спостерігалась досить висока соціальна активність, що була обумовлена політичними та економічними факторами. Найбільшого резонансу серед громадян набули плани та дії уряду в проведенні Податкової та Пенсійної реформ. Проявом незадоволення прийняття Податкової реформи стали мітинги та соціально-політичне явище «Майдан» (листопад-грудень 2010 р.). Неприйняття Пенсійної реформи вилилось лише у надмірну критику дій уряду, Верховної Ради та Президента України. Вже у 2011 році 36,8% громадян України готові брати участь у мітингах проти підвищення пенсійного віку в рамках Пенсійної реформи. Про це свідчать результати останнього соціологічного дослідження, проведеного в лютому "Українським демократичним колом". В цілому, опитування показало, що підвищення пенсійного віку не підтримують 88% українців .

Детальніше...
 

Чи сприяє влада роботі громадських організацій?

 

«Молодь є важливою складовою сучасного українського суспільства, носієм інтелектуального потенціалу, визначальним фактором соціально-економічного прогресу. Від здатності бути активною творчою силою значною мірою залежить процес державотворення» - уривок с Постанови Кабміну Про затвердження Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2009-2015 роки. нашому законодавстві існують, і нібито діють, ряд програм щодо підтримки активної молоді та різноманітних соціально-корисних громадських організацій. Але на жаль по факту цієї співпраці іноді складається інша, менш оптимістична, картина.

Детальніше...
 


Сторінка 1 з 3

Відео

English version