Публікації


Реформа децентралізації. Досвід інших країн та найкраща модель для україни

Однією з топ-тем в Україні після перемоги Євромайдану є не лише питання війни і миру, а й необхідність проведення наскрізних реформ в багатьох сферах. На те, що для України немає іншого шляху аніж реформування, вказує як потужний тиск громадянського суспільства, міжнародних кредиторів та партнерів, так і небажання влади зіткнутись з новими масовими виступами громадян. Більшість реформ, пропонованих та вже розпочатих в Україні, можна звести до одного, мабуть найпопулярнішого за останній рік, поняття - децентралізація.

Детальніше...
 

Волонтерство як суспільне явище з точки зору активної молоді

Волонтерська діяльність – це дуже широке коло діяльності, яка включає і традиційні форми взаємодопомоги та самодопомоги, і офіційне надання послуг та інші форми громадянської участі. Волонтерська діяльність здійснюється на добровільних засадах та на благо громадськості без розрахунку на грошову винагороду.

Детальніше...
 

Революція гідності та її вплив на державу і суспільство

У цьому році ми вирішили видати брошуру про Революцію гідності. Учасники нашого проекту ділилися своїми рефлексіями з цього питання. Ось деякі з цитат наших авторів:

Детальніше...
 

Обіцянки депутатів

«Молодіжна Альтернатива» вирішила підготувати збірник матеріалів про обіцянки політиків у виборчих кампаніях 2014 року – обіцянки кандидатів у Президенти та політичних партій для того, щоб знати чого вимагати під час їх каденції і відслідковувати наскільки їх реальні дії відповідають задекларованим принципам.

Детальніше...
 

Громадянське суспільство в Україні

Питанням сутності громадянського суспільства, його ролі в управлінні державою, стану його розвитку в Україні МА присвячує брошури кожен рік. Адже, громадянське суспільство виступає основою побудови розвинутої демократії, дозволяє громадянам відстоювати та захищати свої інтереси, робить діяльність влади прозорою та підзвітною громаді, не надає можливості узурпації влади тощо. Автори статей діляться своїм баченням потреб громадянського суспільства в Україні, аналізують сучасний стан його розвитку в регіонах, де вони проживають, намагаються розробити власний рецепт вдосконалення роботи елементів громадянського суспільства в сучасній Україні.

Детальніше...
 


Сторінка 3 з 15

Відео

English version