Публікації

Підвищення економічної активності, адаптації та соціалізації у новому побутовому середовищі для молоді з числа ВПО

В Україні існує дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили. Однією із головних причин такого дисбалансу є відсутність державного прогнозування потреб економіки у молодих спеціалістах. Законодавством передбачено певну кількість гарантій для молоді та випускників ВНЗ, що прагнуть працювати, проте, якщо дивитися на соціальні верстви населення то рівень безробіття молоді є найвищим серед усього населення, зокрема, у містах та міських поселеннях рівень безробіття молоді вищий, ніж у сільській місцевості. А коли ми говоримо про молодь з числа ВПО, то їхня ситуація ще гірше, оскільки дана категорія повинна справлятися ще й з стереотипним та психологічними проблемами.

Детальніше...
 

Розвиток громодянского суспільства в Україні, думка молоді.

Українській незалежності – 26. Трошки менше - нашим авторам. Вони народилися і живуть в незалежній державі, яка розвивається і формує нові політичні та громадські інституції.

Детальніше...
 

Підвищення інвестиційної привабливості України

Автор даної брошури розкривають сучасний cтан інвеcтиційнoгo ринку в Україні, визначають ocнoвні шляхи підвищення інвестиційної привабливості України, висловлюють свої думки щодо просування бренду «Україна» в світі, аналізують можливі кроки по залученню інвесторів.

Детальніше...
 

Громадянське суспільство в Україні

Громадянське суспільство включає в себе всю сукупність відносин між державою та громадою, сукупність недержавних організацій, об’єднань громадян. Як довели події 2013-24 років, громадянське суспільство в Україні існує, але розвинене не настільки сильно, як в країнах Європи та США. Тому на сьогоднішній день проблема формування стабільного громадянського суспільства є актуальною для України. Автори брошури полемізують щодо питань розвитку, проблем, перспектив існування громадянського суспільства в Україні, аналізують іноземний досвід функціонування цієї інституції.

Детальніше...
 

Корупція в україні, як побороти цю хворобу

Тема подолання корупції – дуже актуальна тема на сьогодні, бо в Україні нагально постало питання удосконалення механізмів державного регулювання та проведення соціальних реформ у державному управлінні. Молоді автори діляться своїм баченням щодо нагальних реформ в Україні, намагаються розібратися в причинах корупції, розробити шлях подолання цієї хвороби в Україні.

Детальніше...
 

«Підвищення економічної активності, адаптації та соціалізації у новому побутовому середовищі молоді з числа ВПО. Методичні рекомендації для органів державної влади»

Збірка містить рекомендації для органів державної влади щодо підвищення економічної активності, адаптації та соціалізації у новому побутовому середовищі молоді серед ВПО. В ній аналізується проблема молодіжного підприємництва серед ВПО з точки зору нормативно-правової бази, регуляторного середовища та відповідних викликів в контексті активізації молоді серед ВПО як підприємців з пропозиціями щодо усунення таких викликів.

Детальніше...
 

Засоби протидії корупції в Україні та світовий досвід

Основне зло в Україні - корупція. Вона є на всіх щаблях і в усіх сферах. Після Майдану 2014 Україна отримала безпрецедентний кредит довід з боку всього світу щодо можливостей впровадження змін. Але… Корупція і досі є найбільшою проблемою в державі. Автори аналізують іноземний досвід боротьби із корупцією та намагаються да власні рецепти її подолання.

Детальніше...
 

Молодіжна політика в Україні: пропозиції до влади

Розвиток державно молодіжної політики є пріоритетом в багатьох країнах світу, адже молодь через кілька років зможе замітини сучасних представників влади, від їх розуміння політичних процесів буде залежати розвиток країни. Наскільки сучасна молодь підготовлена до участі у державотворчих процесах, що відбуваються в Україні? Що зробити, щоб молодь тала більш активною, залучалася до процесу прийняття рішень? Що необхідно зробити у сфері молодіжної державної політики, аби забезпечити належні умови для реалізації потенційних можливостей підростаючого покоління, гармонізації відносин між суспільством і молоддю? Ці та інші питання піднімають автори даної брошури.

Детальніше...
 

Спонукання та навчання молоді впливати на формування місцевої політики

Протягом  квітня-вересня 2015 ГО Молодіжна Альтернатива реалізовувала проект «Спонукання та навчання молоді впливати на формування місцевої політики».

Детальніше...
 

Впровадження електронного врядування: досвід єс для україни

В цій книзі учасники проекту розмірковують над поняттям електронного врядування, аналізують іноземний досвід, розмірковують про електронне врядування в аспекті євроінтеграційних процесів, пишуть по те чого варто очікувати українцям від електронного врядування, описують вдалий досвід деяких українських громад по впровадженню ел- врядування.

Детальніше...
 


Сторінка 1 з 8

Відео

English version