У столиці України кожен сотий житель має науковий ступін

У столиці України кожен сотий житель має науковий ступінь. Це найвищий показник в Україні. Про це повідомляє журнал WeeklyUa, який опублікував рейтинг українських регіонів "Де в Україні жити добре". Рейтинг ґрунтується на результатах першого посткризового дослідження якості життя в Україні, проведеного Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД).


Водночас найнижча концентрація людей з науковими ступенями в Кіровоградській і Житомирській областях. Там таким документом може похвалитися одна людина з 1300 жителів. 

"У Житомирській області також зафіксований рекордно низький відсоток зайнятих у промисловості фахівців з вищою освітою. Це пояснюється близькістю Києва, який переманює до себе найпрофесійніших фахівців. Не тільки вчені чи інженерно-технічні працівники, навіть професійні водії й будівельники з Житомира прагнуть знайти роботу в столиці", – відзначає WeeklyUa. 

А що стосується інших показників якості освіти, то столичні школи випускають найпідготовленіших випускників (їх бали зовнішнього тестування найвищі в країні). Найлегше влаштувати дитину в садочок у Черкаській області. А іноземні студенти віддають перевагу ВНЗ Києва, Севастополя, Харкова і Луганська. 

"В більшості своїй іноземні студенти в Україні - це жителі закавказьких і середньоазіатських республік СНД або громадяни Індії, Китаю, Ірану, В'єтнаму, арабських країн. Мабуть, багато хто з них приїжджає до України навіть не за освітою. Одержавши дозвіл на в'їзд в країну, вони або осідають у великих містах, займаючись переважно торгівлею, або прагнуть різними способами прорватися на захід", - відзначає WeeklyUa.

Джерело: www.osvita.org.ua

Відео

English version