Оголошується набір в “Майстерню громадської активності”

Програма неформальної громадської освіти молоді «Майстерня громадської активності» оголошує набір молоді з цільових регіонів на участь у четвертому році програми.

До участі в 10-місячній освітньо-практичній програмі запрошуються молоді люди віком від 18 до 25 років, які проживають у Черкаській, Харківській, Донецькій, Запорізькій, Рівненській, Волинській, Закарпатській та Львівській областях або в АР Крим та хочуть щось змінити на краще у своєму оточенні.

Анкети на участь в програмі приймаються до 3 квітня 2011 року на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Що таке «Майстерня громадської активності» та як конкретно виглядає ця програма?«Майстерня громадської активності» є коопераційною інноваційною програмою з неформальної громадської освіти молоді, яка виникла у 2008 році як пілотний проект з адаптації європейського досвіду неформальної громадської освіти в Україні та наразі реалізується цілою низкою українських та міжнародних організацій-партнерів.

Програма «Майстерні громадської активності» складається з трьох основних етапів:

1 Етап (квітень – травень 2011 року) – вхід в програму та пошук «власної» тематики в рамках 4 вступних семінарів на суспільно важливі теми, а саме:

28 квітня – 4 травня – «Суспільство пише історію чи історія пише суспільство?»

6-12 травня – «Влада та відповідальність – а що б ти зробив, якби ти був…?»

6-12 травня – «Свій серед чужих та чужий серед своїх – що означає ксенофобія для суспільства?»

6-12 травня – «(Добро-)сусідство – а ти знаєш своїх сусідів?» (Увага! – цей семінар буде міжнародним (за участю молоді з України та Польщі) та проводитиметься двома мовами: українською та польською). Про місце проведення кожного з семінарів учасники дізнаються після відбору. Всі семінари проводитимуться на території України в одному із цільових регіонів.

2 Етап (червень – вересень 2011 року) – розробка власних міні-проектів для своїх громад, їх конкретизація на проектних семінарах та їх реалізація за супроводу власного куратора-ментора. Після закінчення вступних семінарів учасники матимуть час, щоб оформити свої ідеї для власних громад у письмовому вигляді та подати їх на розгляд журі. Проектні команди обраних ідей будуть запрошені на один з 4 проектних семінарів, де вони зможуть конкретизувати свої ідеї та отримати базові знання з проектного менеджменту. Організатори забезпечують методичну та фінансову підтримку реалізації міні-проектів учасників програми

3 Етап (12- 16 жовтня 2011 року) – підбиття підсумків та конкретизація перспектив на спільному підсумковому семінарі «Майстерні громадської активності» в одному з цільових регіонів програми.

Як взяти участь у програмі «Майстерня громадської активності»?Взяти участь у програмі можуть молоді люди віком від 18 до 25 років, які проживають в Черкаській, Харківській, Донецькій, Запорізькій, Рівненській, Волинській, Закарпатській та Львівській областях або в АР Крим. Пріоритет для участі в програмі надається кандидатам з невеликим або відсутнім досвідом реалізації громадських чи соціальних проектів.

Обов’язковою умовою для участі в програмі є можливість участі у всіх етапах проекту (квітень - жовтень 2011), мотивація до зовнішніх та внутрішніх змін, а також відкритість до нового досвіду та нових людей.

Для зголошення на участь в проекті треба:

Вибрати один зі вступних семінарів;

Повністю заповнити та надіслати анкету;

Обов’язково надіслати анкету тільки на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду та тільки до 3 квітня 2011 року(включно);

Зачекати на відповідь журі по електронній пошті до 13 квітня 2011 року.

Про результати відбору будуть проінформовані всі кандидати.

Увага! Можна зголошуватися не більше, ніж на 2 вступних семінари. У випадку оголошення на 2 семінари кандидат надає інформацію про дві можливі для себе альтернативи участі, журі в такому випадку на свій розгляд може вибрати кандидате на участь лише в одному семінарі. Анкети кандидатів на більшу, ніж 2 вступних семінари відбірковим журі розглядатися НЕ будуть. Учасникам, відібраним для участі в проекті, організатори забезпечують проживання та харчування в рамках трьох семінарів програми, а також за узгодження відшкодовують проїзд до місця проведення семінарів.

Координатори програми «Майстерня громадської активності»:

Іванна Пекар («Українська мережа освіти дорослих та розвитку інновацій», Колегіум ім. Теодора Гойсса Фонду ім. Роберта Боша та Спілки МітОст) – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Альона Каравай («Українська мережа освіти дорослих та розвитку інновацій», Колегіум ім. Теодора Гойсса Фонду ім. Роберта Боша та Спілки МітОст) – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Петер Вітчорек (Колегіум ім. Теодора Гойсса Фонду ім. Роберта Боша та Спілки МітОст) – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Майстерня Вконтакті. Майстерня в Facebook.

Відео

English version