Українцям не подобаються ні нові повноваження Януковича, ні пролонгація Литвина

Про це свідчать результати опитування центру Разумкова.

34,7% опитаних сприйняли рішення КС негативною Позитивно до нього поставилися 21,5%. 24,0% поставилися до цього байдуже , а 19,8% було важко відповісти.

Ідею про доцільність продовження терміну діяльності нинішнього складу Верховної Ради України до 2015 року для того, щоб нові вибори ВР відбулися одночасно з виборами Президента України, підтримують лише 25,2% опитаних, не підтримують 55,3%, зазначають соціологи.

Думки стосовно відповідальності за стан справ, який склався в країні, розділилися: 36,5% більшою мірою схильні покладати відповідальність на попередню владу, приблизно стільки ж (33,9%) - рівною мірою на попередню і нинішню владу і 22,0% - більшою мірою на нинішню владу.

Змінилися також оцінки громадянами мотивації діяльності Януковича. Якщо у травні громадяни України частіше схильні були вважати, що дії Президента Януковича спрямовані на захист загальнонаціональних інтересів, то у серпні і в жовтні - що вони передусім спрямовані на захист власних інтересів та інтересів свого політичного оточення.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 30 вересня по 5 жовтня 2010 року. Було опитано 2007 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95

Джерело: Українська правда

Відео

English version