Міжнародний семінар «Молодь та активне європейське громадянство»

Цілі семінару:

 

  • презентація результатів моніторингу діяльності мережі шкільних євроклубів в Україні;
  • підбиття підсумків національних та міжнародних проектів, що підтримувалися МФ “Відродження” та стосувалися розвитку європейських клубів і впровадження навчального курсу Європейські студії в школах України;
  • формування молодіжної політики у напрямку «європейське громадянство, європейський вимір» в аспекті європейської інтеграції країн Східної Європи.

У семінарі візьмуть участь керівники шкільних євроклубів; директори шкіл, в яких викладається навчальний курс «Європейські студії», створений в рамках проекту Освітніх програм Міжнародного Фонду «Відродження» в 2002 – 2004 рр.; представники громадських молодіжних організацій, програм, проектів; представники міжнародних організацій, зокрема, МФВ, Представництва Європейського Союзу в Україні, Бюро інформації Ради Європи в Україні; представники Міністерства освіти і науки України та Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

Українські учасники зможуть обмінятися кращими практиками діяльності шкільних євроклубів із зарубіжними колегами з Бєларусі, Грузії, Польщі, Словаччини, Угорщини та Чехії, а також почути відгуки про досягнення України у цій сфері від іноземних партнерів, що у свій час були залучені до розробки посібника та методичних матеріалів навчального курсу “Європейські студії”.

За результатами проекту буде надруковано та розповсюджено інформаційний бюлетень, у якому до уваги громадськості та представників влади буде донесено напрацьовані рекомендації щодо заходів з формування та розвитку молодіжної політики у напрямку євроінтеграції та європейського виміру в освіті.

Час і місце проведення семінару:

1 листопада 2010 року учасники семінару працюватимуть у Будинку вчителя за адресою: м. Київ, вул. Володимирська 37, «Велика вітальня», 3-й поверх.

2-3 листопада 2010 року учасники семінару працюватимуть у приміщенні Київського ліцею бізнесу за адресою: м. Київ, вул. Лагерна, 30-32 (станція метро «Берестейська»).

З питань участі у семінарі прохання звертатися до Ірини Іванюк, представниці ГО «Об’єднання «Агенція розвитку освітньої політики», Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , моб. 095 330 92 69.

Джерело : Громадський простір

Відео

English version