Рейтинг українських губернаторів

Як відзначає видання, попередній рейтинг губернаторів, складений у червні, зафіксував стартові позиції регіональних керівників. Показники за обраними 20 критеріям, що належать до найрізноманітніших аспектів розвитку економіки і добробуту громадян, на той момент характеризували головним чином ту спадщину, що дісталася новим губернаторам від старих. Нинішній же рейтинг дозволяє оцінити досягнення вже нових регіональних влад.


 

Розрахунки проводилися на основі даних Держкомстату. За кожним критерієм всі 27 регіонів отримували бали, відповідні своїм результатам: +13 - за найкращий результат, +12 - за наступний і т.д. до -13 - за найгірший результат. Якщо кілька регіонів з якогось критерію мали однаковий результат, їм приписувався середній бал відповідних місць, наприклад, якщо два регіони ділили перші два місця за певним критерієм, вони отримували по 12,5 бали. Місце в загальному рейтингу визначалося за сумою балів за всіма 20 критеріями.

У рейтингу взяли участь губернатори 24 областей України, голови міськадміністрацій Києва та Севастополя, а також голова Ради Міністрів Криму.

 

Джерело: http://ua.proua.com/news/2010/09/10/110059.html

 

Відео

English version