Розпочалася осіння сесія EU Study Days!

 

Єврошколи відкрив пан Матті Маасікас – Посол ЄС,  Глава Представництва ЄС в Україні під час онлайн-зустрічі з учасниками програми.


Пан Посол акцентував увагу на солідарності Європейського Союзу з Україною у її боротьбі за свободу та європейські цінності, на продовженні надання підтримки ЄС Україні.

Пан Матті Маасікас запевнив учасників, що знання, які вони отримають під час
навчання у EU Study Days  стануть їм у нагоді у майбутній відбудові країни, впровадженні євроінтеграційних процесів в Україні, застосуванні кращих ідей та практик на основі європейського досвіду.

Учасники запитали пана Посла про розвиток відносин між Україною та ЄС, захист європейських цінностей, реалізацію реформ на шляху України до членства в ЄС, післявоєнну відбудову України й взаємодію з ЄС у цьому процесі.

Також пан Матті Маасікас поділився власним досвідом професійного зростання.

Під час відкриття осінньої сесії Єврошколи її учасники познайомилися зі спікерами та тренерами, а також випускниками програми.

Відкритість і щирість панували на зустрічі. Попереду нас усіх чекають шість насичених тижнів.

Єврошколи завжди надихають на особисте зростання і старт нових проєктів!

Учасники “EU Study Days” (Єврошколи) розпочали реалізацію власних мініпроєктів

Знайомтеся з мініпроєктами наших переможців.

«EcoLiteracy: екологічні знання та звички як перший крок до екологічного стилю життя»
Керівник: Дубко Анастасія
Команда: Гросул Дар’я, Ковальчук Анна, Чередниченко Катерина, Деркач Поліна, Гречишкіна Катерина, Крамар Мар’яна.
Мета: формування у молоді (школярів, студентів) знань у сфері екологічних політик ЄС, захисту довкілля, екологічної безпеки, прищеплення екологічних звичок та заохочення учасників використовувати отримані знання на практиці. В рамках мініпроєкту планується проведення вебінарів та поширення інформаційно-аналітичних матеріалів.

«Розкрий фейк»
Керівник: Богун Олександр
Команда: Найдич Станіслав, Кузьменко Вікторія, Оринчак Марія.
Проект спрямований на те, щоб надати молоді 16-20 років теоретичні знання з питань медіаграмотності та навчити практичним інструментам розпізнавання фейків, маніпуляції, пропаганди, тощо. В рамках мініпроєкту планується проведення практичних тренінгів, та публікація матеріалів  з питань медіаграмотності.

«Біженство як виклик»

Керівник: Покотило Еліна
Мета: підтримка тимчасово переміщених осіб – українців, які вимушені через війну виїхати за кордон – шляхом надання їм інформації, як впоратися із психологічними труднощами,  пов’язаними з біженством, надання практичних психологічних порад, покращення їх адаптації в новому середовищі тощо. За проєктом передбачено запис відеолекцій в форматі запитань-відповідей.

«Антидискримінаційні політики в Україні та ЄС: способи виявлення та шляхи подолання дискримінації»
Керівник: Риженко Тетяна
Команда: Андрюніна Дарія, Ариштевич Ольга, Горбачова Катерина, Мірошник Олександра, Пакунов Олександр, Скороход Діана, Осьмірко Ірина, Фірак Сергій.
Метою мініпроєкту є підвищення обізнаності молоді у сфері антидискримінаційної політики в ЄС та Україні, навчити школярів та студентів виявляти дискримінацію та захищати свої порушені права.

Зичимо успіхів нашим учасникам у реалізації проєктів.

Відео

English version