Переможці конкурсу мініпроєктів Єврошкіл

Реалізація власних мініпроєктів – є однією з важливих складових навчання у Єврошколах. Мініпроєкти учасників Єврошкіл щороку привносять позитивні зміни у громади.

Переможцями стали наступні мініпроєкти:

«Проєкт з цифрової та медіаграмотності InfoLab».

Мета мініпроєкту – сприяти розвитку у молоді навичок медіаграмотності та навчити правилам інформаційної безпеки. В рамках проєкту передбачено створення сторінок в соціальних мережах, підготовка та публікація матеріалів з цифрової та медіаграмотності, щоб допомогти молодим людям розпізнавати – фейки, пропаганду, маніпуляції, пояснити як їм протистояти, як не потрапляти під вплив неправдивої інформації, як  забезпечити свою безпеку в Інтернеті, захистити власні дані тощо.

«Sort. Work. Live».

Метою мініпроєкту – підвищення обізнаності молодих українців у питаннях сортування, ознайомлення із європейськими підходами до вирішення питань переробки відходів та формування екологічної грамотності молоді. В рамках проєкту передбачено створення сторінок у соціальних мережах, підготовка інформаційних матеріалів у форматі буклетів та коротких мотиваційних листівок/плакатів/інфографік. Інформаційні матеріали будуть містити статистичні дані, роз’яснюватимуть підходи до переробки та утилізації відходів в країнах ЄС, інфомуватимуть про відповідальність бізнесу в ЄС за переробку відходів, знайомитимуть з інструкціями із сортування пластику, поліетилену тощо.

Проєкти реалізуються в червні 2022, більше на сторінці https://www.eustudydays.in.ua/

 

Відео

English version