Публічний захід «Живі історії – освіта та навчання за європейськими програмами»

27 вересня 2019 року Представництво ЄС в Україні провело для підлітків Харківщини захід «Подорож Європою». Захід відбувся в Харківській обласній бібліотеці для дітей.


 

70 учасників від 16 до 17 років змогли дізнатися про освітні можливості, які надає ЄС молодим українцям, почути живі історії про навчання в Європі від українських студентів, які навчалися в європейських вузах; зрозуміти відмінності між освітою в Європі та Україні; поспілкуватися про те - як організоване навчання, дозвілля, отримати поради, щодо обрання програми навчання, лайфхаки успішного проходження конкурсного відбору та безпосереднього навчання.

«Живими книгами» стали:

Марія Яременко – студентка, навчалася за програмою Еразмус + в Ліонському Університеті

Ганна Лобан – студентка, мала інтернаціональний семестр в Ліможському Університеті

Микита Пeтухов – студент, випускник програми EU Stady Days, волонтер, навчався за програмами обмінів.

Із відгуків учасників: «Я дуже хотів навчатися в Європі, але завжди вважав, що це дуже складно. Сьогодні я побачив звичайних молодих людей - дівчат і хлопців - які вчилися в Європі, і зрозумів, що це не зовсім страшно. Потрібно просто повірити в свої сили і дуже уважно та старанно підійти по підготовки документів»

«Я дуже вдячна учасникам за їй відвертість, їх життєвий досвід, який вони передали нам, за  їхні власні рецепти успішного вступу та навчання в Європі»

Захід відбувався в рамках проекту «Інформаційна підтримка ЄС - бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні».

 

Відео

English version