27 травня у Дніпрі відбувся Ярарок Кар’єри

 

Представники різноманітних кампаній міста Дніпра пропонували молоді можливості для працевлаштування та розвитку в власних структурах. Представники сфери продажів, надання послуг, консультування, промисловості, Інтернет технологій, освіти – всі активно ділилися особливостями роботи, розповідали про можливості для молоді в їх організаціях та консультували щодо прийому на роботу.


Паралельно в залах конференц центру проходили зустрічі з молодими та успішними молодими людьми Дніпропетровщини, які встигли досягти значних успіхів, розвити свій бізнес та мають власні секрети, якими ділилися з учасниками.

Після спілкування з роботодавцями молодь мала можливість відвідати тренінги з «Ораторського мистецтва»,  «Англомовний тренінг-практикум з працевлаштування: тільки практичні поради!».


Тренер з ораторського мистецтва розповіла про принципи спілкування та поведінки з аудиторією. Починаючи з того, як вітатися, коли знайомишся з новими людьми, закінчуючи публічними виступами перед численною аудиторією, - всі ці ситуації були описані тренером з точки зору жестів, швидкості мови, міміки, постави, вимови. Учасники дізналися про ефективні методи подолання страху перед аудиторією. А також на прикладах з власного життя виробили принципи ефективного проходження співбесіди, презентації та знайомства з новим роботодавцем.

Англомовний тренінг-практикум поєднував в собі можливість розвинути дві компетенції – відшліфувати використання англійської мови для працевлаштування та підготуватися до співбесіди.

Тренінг складався з двох частин – теоретичної та практичної. Перша розкривала етапи працевлаштування, роблячи акцент на особливостях працевлаштування в іноземних кампаніях. Друга – давала можливість «проговорити» кожний етап англійською мовою. Тренер підготував перелік корисної лексики, зауважував на особливостях ділового листування та спілкування, давав поради, щодо використання тих чи інших фраз.

Молодь також дізналась про «незручні» питання та неочікувані сценарії інтерв’ю та як реагувати на них.

Учасники дякували за можливість взяти участь в подібному заході. Наголошували на тому, що є потреба в більшій кількості пропозицій для стажування на літо або короткострокової роботи від роботодавців.

Захід організований в межах реалізації гранту, що наданий Проектом Ради Європи “Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні”

Відео

English version