Тренинг «Молодь з числа ВПО - шляхи вирішення соціальних та економічних проблем» в Дніпрі

1-2 квітня ГО «Молодіжна Альтернатива» у співпраці з ГО Мікс провела тренинг «Молодь з числа ВПО - шляхи вирішення соціальних та економічних проблем» в рамках проекту «Новий дім: інтеграція ВПО з числа молоді в нові громади» в м. Дніпрі.


Захід організований в межах реалізації гранту, що наданий Проектом Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб України».

Метою проекту ГО «Молодіжна Альтернатива» «Новий дім: інтеграція ВПО з числа молоді в нові громади» стала інтеграція і підвищення спроможності внутрішньо переміщених осіб, підвищення обізнаності про те, як вирішувати соціально-економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в межах приймаючих громад.

Учасники заходу були поділені на дві групи і змогли послухати тенинги  з наступних тем:

 

  • «Започаткування підприємницької діяльності. Працевлаштування»,
  • «Вирішення соціальних проблем, механізми взаємодії із владою, самоорганізація молоді з числа ВПО, правила відкриття ГО».

 

Окрім анонсованих тем та очікуваних компетенцій учасники отримали натхнення та мотивацію для втілення подальших ініціатив. Молодь налагодила контакти та знайшла однодумців серед тих, хто має схожі погляди та стикалась з подібними викликами.

Так, під час підведення підсумків учасники зазначили, що тренінг дав відповіді на їх питання та значно перевищив очікування. Учасники відзначили практичність отриманої інформації та користь від виконання завдань, які симулювали реальні обставини та були наближені до того, з чим вони вже стикались в житті.

 

Молоді люди висловили вдячність організаторам за можливість отримати детальну інформацію про процес реєстрації ГО, написання проектної заявки та бізнес-плану,  тонкощів бухгалтерського обліку, а також дуже детального опрацювання їх ідей та допомогу тренерів у удосконаленні їх ідей та підготовки до презентації перед донором чи інвестором.

Відео

English version