Майбутнє країни за молоддю

 

Такого висновку дійшли учасники та лідери громадських організацій у Дружківці під час дискусії, яку ініціювала громадська організація “Молодіжна Альтернатива”Обговорюючи питання молодіжної політики, Сергій Пронкін, координатор платформи соціальних ініціатив “Халва хаб” зазначив, що "в місті молодь досить активно вже займається питаннями альтернативного дозвілля, з'являється неформальна субкультура, що, відповідно, формує молодіжний простір, без якого неможливі глобальні зрушення". І тут дійсно, не можна не погодитись із Сергієм, зважаючи на попередні активності, наприклад, проведений Урбан-фест. Тим не менше, найближчим часом, в планах проведення своєрідних фокус-груп, заради того, щоб зрозуміти до чого прагне дружківська молодь, щоб зрозуміти їх потреби, а також довести, що міський простір, в якому ми мешкаємо, зможе розвиватися не тільки завдяки міській владі, адмінресурсу, але й за допомогою місцевих жителів.

Про те, як міняється суспільство навколо, у коментарі Донецькому прес-клубу, який виступив інформаційним партером заходу, Наталя Семиволос, виконавча директорка "Української мережі освіти дорослих та розвитку інновацій" акцентувала: "Порівнюючи активність молоді зараз та до початку подій 2014 року, можу сказати, що молоді люди стали більш дієвими, вони прагнуть об’єднуватися та робити спільні корисні речі. Якщо до війни молодіжні ініціативи були більше соціальними, екологічними, то зараз, вони направлені на розвиток громади, захист прав людини. Створюються мережі або коаліції для вирішення суспільно важливих проблем. Молодь прагне навчатись, розвиватись, шукають можливості для цього", - зазначила Семиволос. Більш того, вона звернула увагу на ривок у розвитку волонтерського руху в Україні: "Дуже багато людей долучилися до допомоги військовим, людям, які виїхали із зони конфлікту, саме на волонтерських засадах. По всій країні, саме волонтери взяли на себе обов’язки держави у цих питаннях. Я щиро вважаю, що майбутнє країни за молоддю. Зараз дуже важливо не втратити такий ресурс."

Менеджер проектів ГО “Молодіжна Альтернатива” Олександра Рязанцева, підкреслила, що своєю активністю молодь отримає безцінний досвід, і таким чином, "в майбутньому буде формувати політичну еліту України, впливати на її економічну незалежність та реалізовувати інші можливості, а також конструктивно відстоювати свої права та впливати на владу." Зокрема, саме завдяки проекту “Єдність у різноманітті”, чимала кількість активістів зі Сходу, Заходу та Півдня змогли втілити у життя свої ініціативи та розширити свій інструментарій громадського впливу.

 


View on YouTube

Відео

English version