Мисли глобально – дій локально!

30 серпня ГО «Молодіжна Альтернатива» зібрала 27 молодих людей з Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Тернопільської, Херсонської, Донецької, Харківської та Запорозької областей, які приймали участь у обмінних поїздках в рамках проекту «Єдність у різноманітті» (NED). Учасники представили 22 локальних проекти, які вони самостійно реалізували у своїх громадах. Проекти здебільшого спрямовані на подолання стереотипів, налагодження діалогу в громаді.

 

За результатами голосування серед присутніх було обрано переможців:
1 місце – проект «Stereotype UA» Георгі Мірцхулави (Gio Mir) з Одеси. Проект передбачає збір відео-репортажів про стереотипи з різних міст України та навіть інших країн (про Україну). Планується створення повноцінного фільму та його презентація в ВНЗ України для привернення уваги та дискусії на тему стереотипів.
Проект у ВК: https://vk.com/stereotypeua
Проект у YouTube:https://www.youtube.com/channel/UCKptlLXTkTdg_vUXsQmkWPA
Проекту у FB: https://www.facebook.com/stereotypeua/

2 місце – проект «Mix of cultures» Світлани та Оксани Фаленди (Oksana Falenda Svitlana Falenda) з Тернополя.
Проект у ВК: https://vk.com/mixofcultures
Проекту у FB: https://www.facebook.com/mixofcultures/
Інфо про проект: http://lg.strichka.com/article/45293615

3 місце – поділили між собою 1) проект «Діалог у громаді» Аліни Вушкварек (Алина Вушкварек (Alina Vushkvarek)) з Добропілля та 2) проект «Чаепитие по Фрейду» Іллі Деревянченка (Илья Деревянченко) з Херсону.

Як переможці, так і всі учасники отримали подарунки та пам’ятні сувеніри від ГО «Молодіжна Альтернатива». Сподіваємося, що це буде стимулом для подальших ініціатив української молоді на терені локальних проектів, що роблять якісні зміни в громадах.
Окрім цього учасники отримали можливість дізнатися більше про Національну Молодіжну Раду України (National Youth Council of Ukraine - NYCUkraine), її місію та плани на майбутнє щодо впливу на молодіжну політику тощо від Андрія Колобова.
Цікавою, жвавою та відвертою була дискусія з екс-заступником Міністра освіти і науки – пані Інною Совсун, піднімалися теми щодо вивчення англійської мови у ВНЗ, реформа освіти та перспективи покращення якості вищої освіти в Україні.
Наприкінці дня учасники отримали можливість поспілкуватися з паном Яремою О.Й. – заступником Міністра молоді та спорту з питань молоді та молодіжної політики (Департамент молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України). Молодь отримала інформацію про діяльність міністерства, проблеми та виклики у сфері співпраці з молоддю та шляхи подолання цих проблем. Учасники висловили свої побажання щодо того, як налагодити контакт з молоддю регіонів та цікавилися можливостями співпраці з органами влади щодо реалізації власних проектів.
Насичений день пройшов непомітно швидко і було дуже прикро прощатися з такими кльовими та талановитими друзями! 
Дякуємо вам за вашу готовність бути агентами змін у ваших громадах!
До нових зустрічей! ;)

Фото тут: https://www.facebook.com/youth.alt/photos/…

Відео

English version