Дніпропетровськ зустрічав представників Західної України

Чергова обмінна поїздка в рамках проекту «Єдність у різноманітті» відбулася у Дніпропетровську, куди ГО «Молодіжна Альтернатива» запросила молодь з Заходу України. Чудові дні з 19 по 21 квітня 2016 року пройшли у чудовому настрої та з величезною користю.


Хлопці та дівчатка отримали величезну кількість цікавих знань про «різноманітність», «ідентичність», «стереотипи» від тренера – Олега Гришина. Яскраво, з абсолютно реальними прикладами, жартами та інтерактивом знайомилися учасники та учасниці з вище означеними поняттями, а також після цього перейшли до таких важливих тем як «дискримінація» та «толерантність».

Окрім цього під кінець першого дня, пані Аліна Бондаренко, зробила цікаву презентацію проекту «Hopework» (http://hopework.eu/), який пропонує молоді різні варіанти отримання досвіду та підробітку при дистанційній роботі. Цей проект та саму платформу реалізовано за сприяння фонду розвитку та гуманітарної підтримки Міністерства іноземних справ Естонії естонським.

Другий день проекту почався із зустрічей у Дніпропетровській міській раді з Шикуленко Олександром, заступником міського голови м. Дніпропетровська та з керівництвом Управління у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради. Молодь з Заходу України отримала можливість дізнатися про те, яким чином мерія співпрацює з молоддю, які проекти реалізуються і яким чином формується комунікація між владою та громадою в лиці молоді. Завершенням візиту стало відвідання сесійної зали та безліч фотографій. Решта дня була присвячена темі написання проектів, адже, щоб зробити якісь зміни у молодіжному середовищі, потрібні конкретні та чіткі кроки. І такими кроками стають проекти із ланки молодь-молоді. Учасники визначили: що ж таке проект, які в нього є складові частини, формулювали власні версії проблем та потреб молоді зі своїх регіонів, працювали над формулюваннями мети та завдання. Ми сподіваємося, що така практична робота дасть імпульс багатьом з учасників реалізувати свій власний проект, зробити власний внесок у подолання конфліктів та стереотипів, у налагодження діалогу у локальних громадах.


День закінчував Дискусійний клуб на тему «Угода про асоціацію між Україною та ЄС: поштовх для реформ чи невиправдані сподівання?», під час якого почесні спікери ділилися не лише своїм бачення перспектив та викликів, які постали перед Україною, але й дискутували на такі теми як майбутнє ЄС, ефект від подання законопроекту про внесення України до країн з безвізовим режимом тощо.

День третій відзначився цікавими екскурсіями – зранку учасники відвідали єврейський культурний центр «Менора» та побачили Дніпропетровськ з висоти 17 поверху, познайомилися з культурою та традицією українських євреїв та трагедією голокосту в музеї «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні». Після цього молодь відвідала завод Інтерпайп-Сталь – єдине металургійне підприємство в Україні з мінімальним впливом на зовнішнє природне середовище та центр арт-об’єктів під відкритим небом.


Заключною стала зустріч з Дмитром Хозіном, головою громадської організації «К12», депутатом Дніпропетровської міської ради та засновником мережі концептуальних кафе. Молодь відвідала один з закладів мережі - «Невідомий Петровський», поспілкувалась про важливість громадської діяльності для особистісного росту молодою людини. Дмитро поділився власною історією успіху створення та командного управління бізнесом та власного просування на політичній арені.


Ми сподіваємося, що поїздка до такого цікавого куточка України як Дніпропетровськ – надихне молодь щ більше подорожувати та створювати власні проекти!

 

Відео

English version