До швидкої зустрічі, майбутні інтерни!

Вже понад 20 років студенти провідних університетів Києва долучаються до успішного та завжди актуального проекту – «Студенти для Парламенту», який реалізовує громадська організація «Молодіжна Альтернатива» за сприяння Національного Фонду Підтримки Демократії (США).


Цього року представники «Молодіжної Альтернативи» провели низку презентацій, для того аби більше молодих професійних та інноваційних людей могли стати учасниками цьогорічного стажування у Верховні Раді України. У поле зору нашої організації попали чотири ВНЗ міста Києва. До того ж всі університети Києва отримали вичерпну інформацію про конкурс на участь у програмі.

Стартувала «МА» 22 жовтня у Київському національному економічному університеті,  далі з презентацією програми піар-менеджер Наталя Волосова завітала у Національний авіаційний університет, Національний університет Києво-Могилянська академія та завершив презентаційні «гастролі» Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Понад 150 осіб стали слухачами заходу, з них близько 65 % хлопці, 35% дівчат. До того ж більшість з присутніх дуже зацікавилися програмою та виявили бажання стати інтернами цьогорічного стажування.

Ми дізналися, що потенційні учасники проекту навчаються на різноманітних спеціальностях – починаючи від юристів, економістів завершуючи істориками та спеціалістами з державного управління. Вік присутніх також достатньо відрізняється – це студенти від першого до шостого курсу. Запитання до представників організації в основному були присвячені етапам проходження конкурсу на стажування у Верховні Раді, основним вимогам до студентів старших курсів. Також присутніх цікавила специфіка роботи у Комітетах, інші актуальні проекти, які реалізовує «МА», розпитували про інтерна мрії нашої організації.

Нагадуємо, що проект «Студенти для Парламенту» надає можливості молодому поколінню долучитися до державотворення в Україні, безпосередньо взяти участь у законодавчому процесі і звичайно набути досвіду роботи в органах влади. Зазначена програма дає можливість студентам старших курсів впродовж шести місяців пройти стажування у Верховній Раді України до того ж відвідувати тренінги, воркшопи, майстер-класи з професіоналами, відомими громадськими діячами та політиками, які організовує «Молодіжна Альтернатива».

 

Сподіваємось, що кращі з кращих будуть приємно вражені результатами стажування у Верховній Раді та співпрацею з ГО «Молодіжна Альтернатива». Отож до зустрічі, майбутні інтерни програми «Студенти для Парламенту»!

Відео

English version