Молодь готова вчитися, впливати і змінювати

 

Наші інтерни розробили Постанови про громадські слухання, старосту села, доступ до публічної інформації, проведення громадської експертизи, електронні петиції.

«30» вересня 2015 року в місті Харкові у приміщені IT HUB NURE відбулася прес-конференція молодих аналітиків, учасників проекту «Спонукання та навчання молоді впливати на формування місцевої політики».

В рамках презентації її учасники – Ярослав Ланецький та Марія Костів – представили найкращі з напрацьованих документів. Розраховуємо що вони будуть не тільки корисними громаді, а будуть викристані державними органами, адже це є вже готові Положення про  громадські слухання, Положення про старосту села, що особливо актуально у звязку з реформою децентралізації, Положення про забезпечення доступу до публічної інформації, Положення про про відкритість закупівель, Положення про громадську експертизу, Положення про електронні петиції тощо.

Завдяки прес-конференції 25 її учасників отримали інформацію стосовно напрацьованих учасниками проекту Постанов, результати напрацювань також передано в Громадські ради, міську раду, ОДА. Дані положення можуть бути використані владними структурами як готові документи і вони сприятимуть відкритості влади, її готовності реально впроваджувати зміни.

 

Загалом проведено 8 прес-конференції.

Відео

English version