П.Порошенко підписав зміни до закону, за якими діти військовослужбовців матимуть переваги при вступі до ВНЗ

Президент України Петро Порошенко затвердив зміни до закону про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей, згідно з якими діти військовослужбовців отримають деякі переваги при вступі до вищих навчальних закладів військового профілю. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Відповідно до змін до Закону №1543-VII, переважним правом зарахування до вищих навчальних закладів військового профілю користується:

 

  • особа, у якої один з батьків є військовослужбовцем, який має вислугу в 20 років і більше;
  • особа, у якої один з батьків є громадянином, звільненим з військової служби за віком, станом здоров'я чи у зв'язку із скороченням штату або проведенням організаційних заходів, вислуга років якого також становить 20 років і більше;
  • особа, у якої один з батьків став інвалідом внаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням військової служби.

 

При цьому, правом переваги при зарахуванні до навчальних закладів країни на навчання за рахунок коштів місцевого чи державного бюджету користуватимуться особи, у яких один із батьків-військовослужбовців (усиновлювачів) загинув чи визнаний судом зниклим безвісти.

Як зазначається, такими перевагами зазначені особи матимуть змогу скористатися продовж 3 років після здобуття необхідного для вступу рівня загальної середньої освіти, зазначається у документі.

 

Відео

English version