МЗС Грузії засудило насильство в Україні

Грузія закликала керівництво України мирним шляхом вирішити ситуацію в країні і знову повернутися до європейських цінностей.

Керівництво Грузії категорично засуджує насильство в Україні, заявив у понеділок на брифінгу перший заступник міністра закордонних справ Грузії Давид Залкаліані.

"Ми категорично засуджуємо будь-яке насильство в Україні, в результаті якого є жертви і висловлюємо глибокі співчуття сім'ям загиблих", - сказав він.

"Ми закликаємо керівництво України лише шляхом діалогу вирішити проблеми, які виникли за цей період. Ми бажаємо, щоб Україна, яка разом з Грузією є членом програми "Східне партнерство", знову повернулася до європейських цінностей", - заявив Залкаліані.

Аналогічну заяву зробив минулого тижня парламент Грузії, який закликав до мирного вирішення політичної кризи в Україні. При цьому грузинський парламент вважає, що "головна роль у врегулюванні політичної кризи лежить на керівництві України".

"Парламент Грузії оголошує повну солідарність з українським народом, який прагне на основі свободи, верховенства закону і дотримання прав людини стати повноцінним членом європейської сім'ї", - заявив парламент Грузії.

Джерело: ZN

 

Відео

English version