Британський мільярдер Бренсон опублікував на сайті своєї компанії звернення до України

Знаменитий британський мільярдер Річард Бренсон закликав українську владу скасувати андидемократичні закони.

Таку заяву він опублікував на своєму сайті після повернення з Давосу, де брав участь у круглому столі з благодійності, що його традиційно організуває український олігарх Віктор Пінчук.

"Після кількох місяців протестів у Києві двох активістів було вбито у зіткненнях з поліцією. Ще один демонстрант був знайдений мертвим у лісі, після того, як поліція викрала та катувала його та іншого протестувальника.

Лідери опозиції зустрілися з владою, але сторони не досягли порозуміння. Хитке перемир'я має перерости у міцний мир. Лідер опозиції Віталій Кличко заявив що поведе протестувальників "в атаку", якщо не буде проголошено виборів, а в цей час президент України Віктор Янукович закликав до позачергової сесії в парламенті. Лідери обох сторін повинні бути величними, щоб діяти швидко та компромісно.

Я повністю згоден з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яка сказала: " Ми очікуємо, що влада в Україні забезпечить демократичні свободи, особливо, право на демонстрації, захист життя і покладе край застосуванню сили".

Влада має скасувати антидемократичні закони, через які можна засудити людину навіть без присутності у суді, через які можна закрити ЗМІ, через які можна придушити свободу слова та заблокувати демократію, які дозволяють боротися з власним народом.

 

Джерело: life.pravda.com.ua

 

Відео

English version