П'ять фінансових порад тим, кому близько 30

Хороша новина в тому, що індустрія фінансових послуг з великим нетерпінням чекає клієнтів з цього покоління. Видання U.S. News & World Report пропонує кілька порад, які допоможуть бути більш успішними в фінансовій сфері.

Економте, як ніби сьогодні 2009 р.

Темпи заощаджень, як правило, різко збільшуються під час рецесії, і 2009 р. зайвий раз це довів. Загроза фінансової нестабільності змусила мільйони людей задуматися про повсякденні витрати і відмовитися від непотрібних покупок (нового смартфона або нової пари взуття). Покоління двотисячних має сьогодні дотримуватися схожої тактики: не витрачати даремно гроші, відкрити ощадний рахунок і почати відкладати на пенсію.

Згідно з недавнім дослідженням Wells Fargo двоє з трьох представників покоління двотисячних вважають себе “ощадливими”, причому серед них частіше зустрічаються чоловіки, ніж жінки. У той же час лише половина респондентів мають ощадні рахунки, хоча й планують відкрити їх до 30 років. Брак коштів - одна з основних причин відсутності заощаджень.

Покоління двотисячних слід почати відкладати гроші як можна швидше, для того щоб отримати вигоду від капіталізації відсотків. Наявність великої суми грошей у банку також додає впевненості і допомагає досягти довгострокових цілей.

Не бійтеся фінансових ринків.

Враховуючи той факт, що дорослішання покоління двотисячних співпало з гучним крахом фінансової піраміди Бернарда Медоффа і кризою іпотечного кредитування, не дивно, що половина молодих людей не дуже довіряють ринку. Проблема в тому, що подібна недовіра може призвести до того, що покоління не отримає вигоди від довгострокового зростання.

Не хвилюйтесь з приводу студентського кредиту.

Необхідність погашення студентського кредиту - основне джерело тривоги для покоління millennial. Цікаво, що сьогодні молоді люди частіше переживають з приводу боргів, ніж представники післявоєнного покоління (baby-boomers): співвідношення 42% до 22%.

Обговорюйте фінансові питання під час побачення.

Можливо, не на самій першій зустрічі, але експерти USAA радять не соромитися і відверто говорити про фінанси та кредитної історії з майбутнім партнером. Бажано перед укладенням "шлюбу" дізнатися про розмір боргу і всіх фінансових активах вашого нареченого або нареченої. Для чого? Погана кредитна історія може перешкодити здійсненню довгострокових сімейних планів, як, наприклад, покупка по іпотеці будинку чи придбання в кредит нової машини.

Шукайте роботу, а не новий диплом.

Друга вища освіта може знадобитися в деяких ситуаціях, але експерти не радять повертатися до університету лише з тієї причини, що важко знайти роботу. Повернення в студентську аудиторію означає збільшення боргу, і якщо другий диплом не пов'язаний з вашою майбутньою кар'єрою, то це будуть втрачені гроші.

 

Відео

English version