Затверджено Орієнтовний план МОНмолодьспорту щодо проведення консультацій з громадськістю у 2013 році

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник затвердив Орієнтовний план Міністерства освіти і науки, молоді та спорту щодо проведення консультацій з громадськістю у 2013 році. Орієнтовний план розроблено для забезпечення належного виконання Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».

З метою надання громадянам можливості вільного доступу до інформації про діяльність МОНмолодьспорту, а також забезпечення відкритості та прозорості під час реалізації державної політики у сфері освіти і науки, інновацій та інформатизації, інтелектуальної власності, молоді, фізичної культури та спорту, у 2013 році заплановано проводити консультації з громадськістю щодо проектів нормативно-правових та регуляторних актів, інших питань, що мають важливе суспільне значення та стосуються конституційних прав, свобод, інтересів і обов'язків громадян.

Протягом грудня 2012 року Орієнтовний план пройшов широке громадське обговорення, у якому активну участь взяли члени Громадської ради при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України. За ініціативи Громадської ради до орієнтовного плану включено 9 заходів, зокрема, - круглі столи, форуми, конференції з питань популяризації позитивного іміджу молодого покоління в суспільстві, підвищення ефективності виховної роботи з дітьми та молоддю, захисту прав дітей на освіту, трудового виховання молоді, гендерно-рівностних підходів в освіті, формування здорового способу життя та профілактики ризикованої поведінки і ВІЛ/СНІДУ в системі освіти тощо.

Довідка

З Орієнтовним планом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України щодо проведення консультацій з громадськістю у 2013 році можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Міністерства в рубриці «Проведення консультацій з громадськістю».

Відео

English version