91% українців шанує державну мову

В Україні 36% громадян пишаються українською мовою. Про це свідчать дані дослідження, проведеного 10-15 серпня цього року соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва.

 

За даними дослідження, ще 55% - засвідчили позитивне ставлення до державної мови.

Отже, разом - 91%, або переважна більшість, шанують і поважають українську мову.

Автори дослідження відзначають, що фактично ставлення до української мови, порівняно із минулим роком у громадян України не змінилося. Торік гордість та позитивне ставлення до української державної мови засвідчили 92% опитаних.

При цьому кількість негативно налаштованих не змінилася ні на йоту (5%), як і охочих державну мову замінити на якусь іншу (3%).

Таким чином, закон Ківалова-Колесніченка поки що не допоміг і не нашкодив у ставленні громадян до української мови, резюмують соціологи.

При проведенні соціологічного дослідження було опитано 2009 респондентів віком після 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки — 2,3%.

Нагадаємо, згідно із результатами опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 14 - 27 липня, після ухвалення мовного закону прихильників другої державної мови стало менше.

 

Джерело: ZN.UA

 

Відео

English version