Україна на 83 позиції рейтингу найбільш ледачих країн світ

Новини світу. 1 серпня. Росіяни виявилися більш ледачими за українців, а "лідером" лінощів у світі став Свазіленд.

Міжнародна група вчених склала рейтинг найбільш ледачих країн світу, проаналізувавши статистичні дані про рівень фізичної активності їхніх мешканців протягом останнього десятиліття.

Найбільше ледарів, як виявилося, мешкає у Свазіленді. "Індекс лінощів", тобто відсоток фізично неактивного населення, там становить 68%. На другому місці – Саудівська Аравія (68,8%), на третьому – Аргентина (68,3), на четвертому – Сербія (68,3), і замикає п'ятірку "лідерів" Кувейт (64,5%).

Україна показала досить непогані результати, посівши 83-е місце (з-поміж 102). За даними дослідників, у нашій країні фізично неактивними є лише 18,4% громадян. Причому більше ледачих серед чоловіків (20,4%), ніж серед жінок (16,3%). Для порівняння, у Росії живе 20,8% ледачих людей (77 місце), у США – 40,5% (37 місце), а в Італії взагалі лінується більше половини населення – 54,7% (15 місце).

Натомість найбільш працьовитими країнами виявилися: Бангладеш (останнє місце з "індексом лінощів" всього лише в 47%), Мозамбік, Бенін, Монголія і Малаві. За даними вчених, відсутність фізичної активності стає причиною 6-10% захворювань у всьому світі, в тому числі серцевих захворювань, діабету і деяких форм раку.

Джерело tsn.ua

 

Відео

English version