Польське радіо Eska Rock заплатить $22 тис. за образу українок

 

Польське радіо Eska Rock оштрафоване на 75 тисяч злотих (близько $22,4 тис.) за поширення образливих і дискримінаційних висловлювань про українок. Про це повідомляє УНІАН.

Згідно з повідомленням прес-служби Національної ради з радіо й телебачення Польщі, відповідне рішення було прийняте 30 липня.

У повідомленні зазначається, що всього на висловлювання ведучих Міхала Фігурського і Якуба (Куби) Воєвудського надійшло 23 скарги.

Голова Ради Ян Дворак, котрий одноосібно визначив покарання для радіостанції, у своєму рішенні відзначив, що висловлювання ведучих програми Poranny WF Куби Воєвудського та Міхала Фігурського були «образливими та дискримінаційними» як для українців, так і жінок загалом, та «могли бути сприйняті як заклик до ненависті». «Особливо, в контексті Євро-2012, котрий в цей час спільно організовували Польща з Україною», - відзначив він, зауваживши, що їхні слова нашкодили «суспільним інтересам».

Нацрада Польщі нагадала, що максимальне фінансове покарання, яке вона може накласти на порушника, є 50% річної оплати за ліцензію на мовлення, що у випадку Eska Rock становить 95 тисяч злотих.

Нагадаємо, під час програми на радіо Eska Rock 12 червня польські журналісти Куба Воєвудський і Міхал Фігурський дозволили собі некоректні висловлювання. 22 червня Eska Rock у прямому ефірі попросила вибачення в громадянок України за непристойні жарти ведучих. 25 червня радіостанція вирішила закрити ранкову програму Poranny WF.

Джерело:«Телекритика»

 

Відео

English version